Activiteiten

Activiteiten in de omgeving

Iedere dag kunt u lekker zwemmen, een partijtje jeu de boules spelen, dammen bouwen, visjes vangen, relaxen bij het riviertje of een spelletje ‘Kubb’ spelen en natuurlijk nog zoveel meer.

Activiteiten in de omgeving

Iedere dag kunt u lekker zwemmen, een partijtje jeu de boules spelen, dammen bouwen, visjes vangen, relaxen bij het riviertje of een spelletje ‘Kubb’ spelen en natuurlijk nog zoveel meer.

Overzicht van activiteiten in de omgeving

Weekmarkten

Weekmarkten

Maandagochtend in Le Mayet de Montagne en donderdagochtend is het markt in Lapalisse. U kunt er heerlijke kaasjes, worstjes en andere locale producten kopen. Tevens vindt u in deze twee stadjes de grotere supermarkten (ook op zondagochtend geopend)

Uit eten

Uit eten

In de omgeving van Chez Jem bevinden zich meerdere restaurantjes om uit eten te gaan. Er is voor ieder wat wils; er zijn restaurantjes in alle prijscategoriën.

Brocante (rommelmarkt)

Brocante (rommelmarkt)

In het seizoen zijn er vrijwel iedere zaterdag en zondag in de directe omgeving brocante markten. We hebben een programma voor u klaar liggen bij de receptie. Kijk ook alvast op Brocabrac voor meer informatie. https://brocabrac.fr/03/

Watervallen beklimmen bij Pisserotte

Watervallen beklimmen bij Pisserotte

Lekker verkoelend en uitdagend wandelen met als hoogtepunt het beklimmen van de cascades van Pisserote. Vlakbij en leuk voor jong en oud. Neem je waterschoenen mee!

Karpervissen en 4 x 4 rijden

Karpervissen en 4 x 4 rijden

Op zo’n 16km afstand kunt u op 4 grote karpervijvers gaan vissen en/of een stoer 4×4 traject rijden in een echte terreinwagen. Een hele leuke outdoor uitdaging voor het hele gezin.

Fietsen

Fietsen

Fietsmogelijkheden zijn er volop in de directe omgeving. Bossen, heuvels en paden zijn er meer dan voldoende!! Zowel voor de mountainbiker als de racefietsers onder ons zijn er mooie mogelijkheden. Het eerste stuk naar de hoofdweg is een uitdaging! Wie heeft een goede conditie, of wie wil er juist aan gaan werken? Er zijn volop mogelijkheden voor beginners en gevorderden.

Vichy, shoppen en bewonderen

Vichy, shoppen en bewonderen

Vichy is de hoofdstad van het departement Allier en ligt op 35 min. afstand aan de rivier Allier. Het is een oude stad met veel karakter. Sjieke winkelstraten en kuur-hotels wisselen elkaar af. Prachtige bouwstijlen en met zijn interessante geschiedenis, zeker een bezoek waard. http://www.ville-vichy.fr/

Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise ligt in het zuidoosten van Allier, ten zuiden van de Sologne Bourbonnaise en ten oosten van Pays de Sioule. De streek is herkenbaar aan zijn typische bouwstijl, je kunt er de Dushambais eend of de Charroux mosterd proeven, vergezeld van een witte St Pourçainwijn.
Wanneer je er bent, moet je zeker een van de boerderijproducten proberen: vleeswaren, honing, jam, geitenkaas, brood en kruiden. Je kunt ervoor terecht in la maison du patrimoine in Châtel-Montagne, in la Maison de la vallée du Sichon in Ferrières-sur-Sichon, in les Airelles in Laprugne, in l’Huilerie à noix in La Guillermie en in la maison de la Montagne Bourbonnaise in Mayet-de-Montagne.

Bekende producenten in de streek staan klaar om hun specialiteiten aan te bieden: meerdere producenten van geitenkaas in Arfeuilles, Tante Angela in Arronnes met haar jam, de viskwekerijen in Ferrières-sur-Sichon, de herten en struisvogels in Randier, of de bisons in Monts de la Madeleine. Hier vindt u meer informatie over Montagne Bourbonnaise. http://www.tourisme-montagne-bourbonnaise.com/

Vulkaan Puy de Dome

Vulkaan Puy de Dome

Op een afstand van 95 km vind je de Puy de Dôme. Dit is een gedoofde vulkaan die via een naar de top cirkelend pad beklommen kan worden. Schitterend uitzicht en indrukwekkende natuur. Je kan er ook voor kiezen om met een leuk treintje naar de top te worden gebracht (en weer terug) Info: Panoramique des domes https://www.panoramiquedesdomes.fr/

Er is ook een leerzaam park Vulkania https://www.vulcania.com/en/ . Hier vindt u meer informatie over Puy de Dôme http://nl.wikipedia.org/wiki/Puy_de_D%C3%B4me

Avonturenpark

Avonturenpark

In St. Clement (30 min) vindt u Forêt Avonture. In dit zeer uitgebreide klimpark kunt u naar hartelust klimmen en tokkelen. Er zijn verschillende vaardigheidsniveaus uitgezet. Het is een avontuur in en tussen de bomen met uitzicht over het Plan d’eau van St. Clement. Hier vindt u meer informatie over Saint Clement Aventure https://www.allier-altitudes.fr/

Paardrijden

Paardrijden

Niet ver bij ons uit de buurt wordt een zeer goed verzorgde manege gerund. Hier kunnen buitenritten worden gemaakt voor beginners en (ver)gevorderden. Voor reserveringen kunt u terecht bij Centre Equestre De La Vallee in Le Breuil https://centreequestredelavallee.ffe.com/

Vissen

Vissen

‘Onze’ rivier La Besbre biedt mogelijkheden om te vissen en vlieg-vissen. Vergunningen zijn noodzakelijk en verkrijgbaar bij de locale viswinkel en onze receptie.
Forellen is een hele kunst en een flinke uitdaging!
Eén keer per week organiseren we een leuke vismiddag voor beginners en gevorderden. Aansluitend is er ’s avonds een gezellige Forel BBQ avond.
Nog meer activiteiten zijn te vinden op diverse internet websites, bv https://www.allier-auvergne-tourisme.com/

Fotogalerij

Onze fotogalerij

Leuke initiatieven 

Heeft u zelf ook een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten, we staan altijd open voor goede plannen en leuke initiatieven. We hebben een uniek en terrein, zeer veel ongerepte natuur, zonder directe buren. Dit kan voor ongekende mogelijkheden zorgen. Echter de ongekende rust, laten we liever wel intact.

Boodschappen doen

Op 5 min. rijafstand bevindt zich een kleine Vival supermarkt in Le Breuil. Grotere supermarkten, zoals Carrefour en Intermaché vindt u in Lapalisse, zo’n 10 minuutjes met de auto. Adressen en openingstijden van deze winkels vindt u in ons informatiemapje in uw accommodatie.