CHEZ JEM / OVER ONS

Over Chez Jem

In het voorjaar van 2009 hebben we, na een flinke speurtocht, ons domein gevonden en we waren direct verkocht. Het terrein ligt direct aan het prachtige ‘première catégorie’ riviertje La Besbre, dat verscholen onder de bomen, door het landschap van de Allier / Auvergne stroomt.

Wij zijn afkomstig uit het Brabantse land en tijdens onze begin periode in Frankrijk hebben we hard gewerkt aan het huis en het begaanbaar maken, opbouwen en inrichten van het terrein.

Het terrein voor het huis hebben we ingericht met een vijver en zonneweide. Achter op het land, waar we ’s avonds het langst van de zon kunnen genieten, bevindt zich het zwembad (4,5m x 7,5m x diepte 1m20). Wat een weldaad om daar te mogen vertoeven!

Een hapje en een drankje erbij, dan kan je dag gewoon niet meer stuk.. oh misschien nog een partijtje jeu de boules of een wijntje onder de sterren bij het kampvuur? Of toch maar met je voeten in het riviertje dammen bouwen of gewoon heerlijk ontspannen in het zonnetje. Keus genoeg zou ik zeggen.

 

Het huis hebben we inmiddels verbouwd tot brasserie met professionele keuken, een grote veranda en een terras. Hier organiseren we een aantal keer per week een table d’hotes, pizza avond en onze gerenomeerde Foreldag.

Er is een TV waar sportuitzendingen kunnen worden gekeken, zoals EK voetbal, Olympische spelen, Wimbeldon, Tour de France, Formule 1 etc. Er is een gratis stabiele wifi verbinding bij Brasserie.

Komende zomer 2023 komt de Tour de France vlak lang ons domein! De 11e etappe gaat van Clermont Ferrand naar Moulins op 12 juli ’23. Wil je erbij zijn? Boek dan snel je accommodatie ! 

Onze honden Jem van 13 en Olivia van 4 jaar (ras Berner Sennen), onze 6 katten, 6 kippen en 3 ezels houden, even als wijzelf, van het Bourgondische Franse buitenleven. De dieren hebben een hoog knuffelgehalte!!

Op het terras van de Brasserie kunt u terecht voor een lekker hapje en/of drankje. Daarnaast wordt een paar keer per week iets georganiseerd. Hierover vindt u meer informatie op de pagina ‘Activiteiten Chez Jem’.

Overnachten

Om comfortabel te kunnen verblijven, hebben we een aantal luxe accommodaties gebouwd. Zo staan  Chalet Le Fario en 4 zeer ruime Safaritenten voor u klaar.

De Besbre, het riviertje dat aan ons terrein grenst, is een regenriviertje en kan soms flink uit zijn voegen barsten. Dit betekent een snelle, soms verraderlijke stroming.

Ons domein is dus vooral geschikt voor stellen, vrijgezellen, groepen of families met kinderen de leeftijd vanaf 8+. Wij accepteren geen reserveringen met kinderen die tijdens de zomervakantie een leeftijd hebben van 2 t/m 7 jaar.

Fotogalerij

Onze fotogalerij

Contact en adres

Domaine Chez Jem

Chez Jem - La Gougeasse 03120 Le Breuil

N46°8'37.446'' E3°40'13.33''

Social media